Výsledek hledání pro výraz
Eshop
    Menu Close
    ZPĚT

    Jasminum officinale (Jasmín pravý)

    Jasmín je keř z čeledi olivovníkovitých (Oleaceae), který dorůstá zhruba do výšky jednoho metru. Kvete od července až do září a jeho poupata se sklízí v ranních hodinách před rozkvětem – v tu dobu totiž obsahují nejvíce léčivých a vonných látek. Samotné květy se používají například k ochucení čajů. Pro kosmetické účely se alkoholovou extrakcí květů jasmínu získává éterický olej se sladkou, silnou, květinovou vůní. Na výrobu malého množství oleje je třeba hodně květů jasmínu, proto se jedná o jeden z nejdražších éterických olejů. Přidává se do luxusních parfémů a pečujících produktů, ve kterých působí především jako anti-agingový činitel, zmírňuje zajizvení, bývá proto obsažen v přípravcích proti striím. Je vhodný pro problematickou pleť – působí antivirově, je také antioxidantem.

    Další využití jasmínu je například k léčebným účelům (z květů se vyrábí sirup proti kašli, použít lze ale i kořeny a listy jasmínu). Jasmín přispívá ke zlepšení imunitního systému, stimuluje limbický systém, působí jako nervové tonikum. Bojuje také proti impotenci a frigiditě, napomáhá správnému fungování dělohy, vaječníků, srovnává menstruaci a reguluje křeče.

    Jasmínový éterický olej se nesmí užívat vnitřně.

    Z rostliny Jasminum officinale (Jasmín pravý) se vyrábí látky Jasminum Officinale Extract, Jasminum Flos a Jasminum Officinale Oil.

    Produkty, ve kterých můžete Jasmín pravý najít:

    Mýdlárna Nežárka koupelová bomba Jasmín 50g

    Mýdlárna Nežárka koupelová bomba Jasmín 50g

    Esenciální olej z jasmínu promění Vaši koupelnu ve středomořskou lázeň. Olivový olej během koupele Vaši pokožku zvláční a proto ji není třeba hydratovat dalšími přípravky
    59,00 Kč