Výsledek hledání pro výraz
Eshop
    Menu Close
    Éterický olej získávaný z květů mimózy (akácie).
    Květinový vosk akácie sivozelené, získává se z jemných, silně aromatických, žlutých květů, po kterých voní i výsledný vosk
    Olej ze semen baobabu prstnatého, má oříškovou barvu, neutrální vůni a lisuje se ze semen, která jsou ukrytá v houbovité dřeni uvnitř plodu.
    Bezbarvá, těkavá kapalina, která může být odvozena synteticky nebo přírodně fermentací (kvašením) rostlinných cukrů.
    Výtažek z listů aloe pravé, má podobu bezbarvé, slizovitě rosolovité substance bez vůně a nahořklé chuti.
    Prášek ze sušené šťávy z listů Aloe pravé
    Extrakt z kořene proskurníku lékařského, má protizánětlivé a antioxidační účinky.
    Alumina
    CI 77000, Stříbrné barvivo, Aluminii oxidum, Aluminium oxide
    Krystalická bílá látka, nerozpustná ve vodě, vzniká dehydratací hydroxidu hlinitého nebo spalováním hliníku.
    Aluminum Hydroxide
    Alumina hydrate, Alumium hydrate, Hydrated alumina, Aluminium hydroxydatum, CI 77002
    Sloučenina oxidu hlinitého a vody. V přírodě se přirozeně nachází jako minerál gibbsit a je také jednou ze složek nejvýznamnější hliníkové rudy bauxitu.
    Aniba Rosaeodora Wood Oil
    Silice z růžového dřeva, Olej z růžového dřeva
    Olej z růžového dřeva se získává parovodní destilací z dřeva, resp. z kůry stromu Aniba rosaeodora (Růžové dřevo).
    Olej z květů rmence sličného, získává se z květových úborů parní destilací a jedná se o průhlednou, slámově žlutou tekutinu s příjemnou sladce květinovou vůní.
    Přírodní derivát získaný chemickou reakcí oleje z jader meruňky obecné (Prunus Armeniaca) a polyglycerinu-4.
    Voda je základní složkou téměř všech kosmetických produktů. Důvodem, proč je v kosmetice hojně používána, je v první řadě její schopnost rozpouštět další složky přípravků.
    Výtažek z celé rostliny orlíčku sibiřského, obsahuje zejména toxiny, alkaloidy, organické kyseliny a esenciální oleje.
    Výtažek z arálie mandžuské (tinktura z kořenů macerovaná v alkoholu), je výborným adaptogenem.
    Argánový (jádrový) olej je olej vylisovaný z jader argánie trnité.
    Arthrospira Platensis Extract
    Arthrospira Platensis Spirulina Powder
    Extrakt (prášek) ze spiruliny, sladkovodní vzplývavé vláknité sinice.
    Sloučenina kyseliny askorbové a hydrolizovaného proteinu (tzv. polypeptidu), který se při styku s pokožkou přeměňuje na vitamin C.
    Forma vitaminu C, konkrétně ester kyseliny askorbové a palmitové.
    Prášek vyráběný z mízy bambusu obecného.
    Mírná kyselina, vyskytující se přirozeně v bobulovitém ovoci, pryskyřici benzoe, esterech a při kvašení potravin.
    Benzyl Alcohol
    Benzylic Alcohol, Benzal Alcohol, Benzylalkohol
    Bezbarvá kapalina s jemně aromatickou vůní, která se přirozeně vytváří v některých rostlinách a často se vyskytuje v ovoci.
    Bezbarvá tekutina, přirozená součást esenciálních olejů.
    Betaine
    Glycine, Trimethylglycine, Abromine
    Aminokyselina, získaná rostlinnou derivací (např. z cukrové řepy) - hydratační složka.
    Bisabolol
    Levomenol, α-bisabolol, Alpha bisabolol
    Hlavní vonný prvek esenciálního oleje heřmánku pravého.
    Tuk získaný lisovaním plodů máslovníka afrického.
    Sloučenina (triester) glycerinu a mastných kyselin (rostlinné i živočišné).
    Extrakt z měsíčku lékařského, květy měsíčku macerované v rostlinném (nejčastěji slunečnicovém) oleji.
    Éterický olej z květů kanangy vonné.
    Éterický olej získávaný z pryskyřice kanárníka luzonskeho má jemnou, sladce exotickou vůni.
    Za studena lisovaný olej lisovaný ze semen konopí, který je bohatý na esenciální mastné kyseliny omega-3 a omega-6, kyselinu linolovou, alfa-linolenovou a vzácnou GLA kyselinu gama-linolenovou.
    Caprylic/Capric Triglyceride
    Triglycerid kyseliny kaprylové a kaprinové
    Caprylic/Capric triglyceride je látkou přírodního původu – vzniká spojením glycerinu a kokosového nebo palmového oleje.
    Carotene
    Beta-Carotene, β-karoten, provitamin A
    Je to významný karotenoid, který slouží buď jako prekurzor vitaminu A nebo jako žlutočervené barvivo.
    Extrakt z listů cassia alata, obsahující antrachinony pro laxativní a fungicidní farmaceutické přípravky.
    Cedrus Deodara Wood Oil
    Olej z himalájského cedru, Výtažek z cedru himalájského
    Výtažek z cedru himalájského. Olej se z cedrového dřeva získává parní destilací. Esenciální olej má protikřečové, protizánětlivé, protiinfekční, antiseptické a adstringentní účinky.
    Cellulose Gum
    E466, karboxymethylcelulóza, CMC
    Celulózová guma vzniká reakcí celulózy s kyselinou chloroctovou, je to látka rozpustná ve vodě a má formu bílého pášku bez zápachu.
    Cera Alba
    Beeswax, Cera Flava, Cerawax, E901
    Žlázový sekret mladých dělnic včely medonosné.
    Mastný alkohol přírodního původu. Používá se jako emulgátor a zahušťovadlo.
    Derivát oleje kokosového, palmového, případně i kyseliny palmitové. Lze jej vyrobit i ze živočišných surovin.
    Ultramarín, lazurit je minerál, hlinitokřemičitan sodíku a vápníku, hlavní složka horniny Lapis lazuli (modrý drahý kámen).
    CI 77288
    Chromium picolinate, Chromium Oxide Greens, Chromiun oxide, CI 77289
    Anorganický materiál zelené barvy, syntetizovaný oxid chromu.
    CI 77289
    Chromium Oxide Hydrated, Pigment Green 18
    Zelené barvivo minerálního původu, užívá se zejména v dekorativní kosmetice.
    Oxid železa (červenohnědý) je jemně mletý minerál běžně vyskytujíci se v přírodě.
    Oxid železa (žlutý) je jemně mletý minerál běžně vyskytujíci se v přírodě.
    Oxid železa (černý) je jemně mletý minerál běžně vyskytujíci se v přírodě.
    CI 77510
    Ferric ferrocyanide, Prussian blue, Pruská modř
    Pigment na bázi železa, vyskytující se v přírodě.
    CI 77742
    Manganese violet, Ammonium manganese(3+) diphosphate
    Manganová violeť je anorganická sloučenina hliníkových solí pyrofosforečnanu manganičitého.
    Stříbro je ušlechtilý kov bílé barvy.
    CI 77891
    Oxid titaničitý, Titanium dioxide, E171
    Chemická anorganická sloučenina kyslíku a titanu.
    Extrakt z kůry skořicovníku čínského je účinným bojovníkem proti širokému spektru virů, bakterií a plísní.
    Esenciální olej ze skořicovníku čínského se získává z kůry a listů parní destilací.
    Bezbarvá kapalina, přirozeně se vyskytujíci v rostlinných esenciálních olejích.
    Organická kyselina přirozeně se vyskytující v tělech živočichů a rostlin.
    Bezbarvá až světle žlutá kapalina rozpustná v alkoholu, přirozeně se vyskytuje v mnoha rostlinách.
    Jedná se o esenciální olej ze subtropického stromu Citrus bergamia.
    Pomelo je silný antioxidant, doporučuje se při žaludečních potížích, kašli, zahlenění a také při kocovině.
    Esenciální olej získávaný z kůry citronů parovodní destilací nebo lisováním zastudena.
    Olej z kůry citroníku obecného.
    Citrus Nobilis Peel Oil
    Mandarin Orange Peel Oil, Tangor Peel Oil
    Tangerinka (citrus nobilis peel oil) neboli mandarinka tanžerina. Jedná se o hybrid klementinky (Citrus clementina) a tangela (česky mineola), které je křížencem Citrus paradisi (grapefruit) a Citrus reticulata (mandarinka).
    Kapalinu světle žluté barvy rozpustná ve vodě získaná z cocammide (směs amidů a mastných kyselin z kokosového oleje) a betainu.
    Mírně nažloutla průhledná olejovitá kapalina, vytvořena ze směsi kokosového alkoholu a kaprylové a kaprinové kyseliny.
    Kokosové alkany získané z mastných kyselin kokosového oleje.
    Kokosový olej má tekutou, čirou a velmi lehkou konzistenci, tuhne při teplotách kolem 20 °C a bělá.
    Vosk získaný z listů palmy kopernicie voskonosná, na kterých tvoří přirozený ochranný povrch a jehož vrstva může dosáhnout až 5 mm.
    Cymbopogon Martini Oil
    Éterický olej palmorůžová
    Palmorůžový (Palma Rosa) esenciální olej se pro svou vůni a posilující a stimulační vlastnosti výborně hodí do kosmetiky, parfémů i k ovonění prostředí.
    Decyl glukoside je tenzid přirozeně odvozený z cukru. Jedná se o čirou, vazkou látku (kapalinu) bez chuti a zápachu.
    Organická sloučenina, derivát pyronu, která se používá jako fungicid, baktericid a antimikrobiotikum.
    Dicaprylyl Carbonate neboli dicaprylyl karbonát je organická sloučenina kyseliny uhličité a caprylyl alkoholu vyráběnou z rostlinných olejů.
    Disodium cocoyl glutamate je odvozen z mastných kyselin kokosového oleje a aminokyseliny glutamové kys. (Glutamic acid).
    Derivát přírodních látek, ester kyseliny stearové (nasycená mastná kyselina).
    Viskózní, polotuhá až tuhá, světle žlutá až oranžová, tepelně stabilní látka.
    Derivát glycerinu, vyrobený synteticky.
    Extrakt z květů hřebíčkovce vonného, má antiseptické, anestetické, antivirové, povzbuzující a afrodiziakální účinky.
    Přirozeně se vyskytující organická sloučenina, derivát guajakolu s allylovým řetězcem místo jednoho z vodíků na benzenovém jádře.
    Euphorbia Cerifera Wax
    Kandelilový vosk, Candelilla wax, E 902
    Vosk z mladých listů rostliny pryšec voskodárný.
    Bezbarvá olejovitá kapalina, nerozpustná ve vodě, s jemnou nasládlou vůní.
    Výtažek z kostřavy se přidává do kosmetických produktů, je vhodný pro všechny typy pleti.
    Květ heřmánku pravého se asi nejčastěji a také nejuniverzálněji používá ve formě čaje či odvaru.
    Extrakt z květů gardénie tahitské lisovaný v oleji za studena.
    Látka podobná alkoholu, přirozeně se vyskytuje v mnoha rostlinách.
    Výtažek z kakostu sibiřského (kvetoucí nať).
    Extrakt z listů ginkgo biloba (jinan dvoulaločný).
    Glycerin se přirozeně vyskytuje v kůži a je součástí všech rostlinných a živočišných tuků a olejů.
    Monoester glycerinu a kyseliny kaprylové, má formu pevné bílé látky.
    Glyceryl Oleate
    Glyceryl Monooleate, Glycerol Monooleate
    Ester glycerinu a kyseliny olejové, derivát se získává z rostlinných olejů a tuků.
    Bílé nebo krémově zbarvená voskovitě pevná látka.
    Glycine soja neboli sója luštinatá pochází z východní Asie, kde našla uplatnění především v místní kuchyni.
    Extrakt z kořene lékořice lysé, působí proti začervenání i akné.
    Derivát guarové gumy (E 412).
    Vosk lisovaný z jader slunečnice roční.
    Helianthus Annuus Seed Oil
    Olej z slunečnice roční, Helianthus Annuus Seed Extract
    Olej lisovaný z jader slunečnice roční.
    Hippophae Rhamnoides Fruit Oil
    Olej z plodů rakytníku řešetlákového
    Olej se vyrábí lisovaním za sttudena, nebo macerací. Má formu tmavě oranžové tekutiny s charakteristickou chutí i vůní a uchová si tak nejvíce vitamínů a dalších látek.
    Souhrn esterů vyrobených z hydrogenovaného olivového oleje a stearyl alkoholu.
    Hydroxyethylcellulose
    Karboxymethylcelulóza-E466, Hydroxypropyl methylcelulóza, Hydroethylcelulóza
    Vzniká chemickou úpravou čisté celulózy.
    Polyglyceridy kyseliny stearové, linolenové a olejové.
    Výťažek, silice mívá modrou barvu, čím sytější a tmavší barva je, tím silnější jsou její protizánětlivé účinky.
    Charcoal Powder
    Aktivní uhlí, Absorbční uhlí
    Aktivní neboli absorbční uhlí je jemný černý prášek bez zápachu.
    Extrakt z listů cesmíny paraguayské. Ve fytoterapii se léčivých účinků cesmíny využívá samostatně, ne v bylinných směsích.
    Illite
    Clay, Jílová červená
    Jíl je nezpevněná usazená hornina složená z více než 50 % jílovité složky.
    Isopropyl Palmitate
    Hexadecanoic acid, 1-methylethyl ester
    Ester isopropyl alkoholu (Isopropyl Alcohol) a kyseliny palmitové (Palmitic Acid), což je přirozeně se vyskytující mastná kyselina (nachází se v rostlinách a zvířatech)
    Jasmínový květ zlepšuje pružnost pokožky, pomáhá proti striím a jizvám.
    Éterický olej, extrakt z celé rostliny jasmínu pravého.
    Esenciální olej z jasmínu pravého je získáván metodou enfleurage.
    Přírodní derivát (směs mastných kyselin a mastných alkoholů), konkrétně esterifikovaný jojobový či hydrogenovaný jojobový vosk.
    Kaolin
    China clay, bolus alba
    Reziduální nepřemístěná bělavá hornina, někdy s béžovým či šedým nádechem, sedimentárního původu.
    Bezbarvé, lehce rozpustné krystalky s nakyslou chutí, vzniklé mléčným kvašením cukrů (fermentací), např. v mléce, sýrech, kysaném zelí, ovoci apod.
    Výtažek z jehlic modřínu sibiřského získáný parovodní destilací.
    Povrchově aktivní látka (tenzid), vyrobená ze směsi aminokyselin a mastné kyseliny laurové (získané z kokosového oleje).
    Mírná a jemně neiontová povrchově aktivní látka, vyráběna z glukózy a lauryl alkoholu (lauryl alcohol).
    Funkční složka s ochrannými účinky, slouží jako kondicionér.
    Olej z levandule lékařské
    Přírodní látka, hojně se nachází ve vaječných žloutcích a buňkách semen rostlin.
    Limonene je uhlovodík klasifikovaný jako cyklický terpen, tj. jedná se o přirozeně se vyskytující látku podobnou alkoholu.
    Linalool je rostlinný alkohol, který se přirozeně vyskytuje v mnoha květinách a dřevitých rostlinách. Jedná se o bezbarvou nebo světle nažloutlou kapalinu s výraznou květinovou vůní.
    Olej ze semen lnu setého má své využití nejenom v potravinářství a fytoterapii, ale i v kosmetice.
    Vavřínový esenciální olej se získává parní destilací z plodu (dužnaté bobule, která připomíná papriku) a má svěží citrusové aroma podobné lemongrassu, je však jemnější a sladší.
    Zastudena lisovaný olej z makadamiových oříšků.
    Magnesium Aluminum Silicate
    Aluminium magnesium silicate, Silicic acid, Aluminosilicic acid, Magnesium salt
    Minerální látka, čistě přírodního původu, jejím základním prvkem je jíl, který se po vytěžení vymývá a rozemílá na drobné světlé až bílé vločky.
    Magnesium Sulfate je síran hořečnatý, název získal od města Epsom v hrabství Surrey v Anglii, kde byl poprvé objeven.
    Sypká bílá látka, která je vyráběna ze škrobu, nejčastěji z pšenice a kukuřice, ale používá se také škrob z brambor nebo rýže.
    Nejznámější a nejdůležitější včelí produkt.
    Skupina horninotvorných minerálů (křemičitanů) značených jako CI 77019.
    Modifikovaný polymer celulózy, polysacharid nerozpustný ve vodě a přirozeně se vyskytuje jako základní stavební jednotka rostlinných buněčných stěn.
    Mastný alkohol vyrobený z tuků získaných z esterů rostlinného či živočišného původu.
    Výtažek z plodů (oliv) olivovníku evropského, ochrana před působením volných radikálů a vnějšími škodlivými vlivy.
    Za studena lisovaný olej z plodů olivovníku evropského.
    Výtažek z listů obsahuje kyselinu oleanolovou (kyselinu oleanovou), kyselinu maslinovou, hydroxytyrosol a oleuropein.
    Voskový ester získaný kondenzací oleyl alkoholu a kyseliny olejové.
    Směs mono, di a triglyceridů odvozená z oliv a olivového oleje. Olivy obsahují glyceridy kyseliny olejové, palmitové a linolové.
    Souhrn esterů vzešlých z procesu mísení olivového oleje a decyl alkoholu.
    Olej je lisován za studena ze sušených olejnatých jader, je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a tocotrienol.
    Esenciální olej z dobromysly obecné.
    Prášek z rýže, obsahuje 70–80 % škrobu, 8–12 % bílkovin, 2,4 % tuků, 10 % vlákniny a 4–5 % minerálních látek.
    Cenný zdroj panax-saponinů, panax-glykosidů, silic, kyseliny panaxové, panax-alkaloidů, fytosterolů, pektinů, tříslovin, pryskyřice, slizů, vitaminů C a skupiny vitaminů B, minerálních látek.
    Panthenol může být vyroben ze složky obsažené v medu, z živočišných zdrojů nebo synteticky.
    Parfum neboli parfemace je využívána ke zpříjemnění výrobku.
    Éterický olej získavaný parovodní destilací květů pelargonie.
    Persea Gratissima Oil
    Olej z hruškovce přelahodného
    Avokádový olej má pro své vynikající složení přední místo v kosmetice. Vitamíny C a E patří mezi antioxidanty, které působí proti negativním volným radikálům a pomáhají tím zmírňovat procesy stárnutí.
    Organická sloučenina, která se v přírodě vyskytuje jako součást mnohých silic.
    Organická sloučenina, olejovité, lehce lepkavé kapalné konzistence s květinovým aroma (lehce voní po růžích). Látka se přirozeně vyskytuje v přírodě, ale pro kosmetické účely je vyráběna synteticky.
    Výtažek z listoklasce bambusovitého, významný pro své hydratační a regenerační účinky.
    Výtažek z pupenů, výhonků a jehličí borovice zakrslé, obsahuje různé silice, vitamin C, karoten, aminokyseliny a další antioxidační látky a minerály.
    Přírodní derivát získaný chemickou reakcí oleje ze semen sibiřské borovice (Pinus sibirica) a polyglycerinu-6.
    Polymerizovaný uhlovodík ethen, termoplast (plast, který je od určité vyšší teploty plastický, po ochlazení se stane pevným).
    Polyglycerin-3 je pleťový kondicionér, který pokožku zvlhčuje a zvláčňuje.
    Vazká neprůhledná kapalina žluté barvy, syntetického původu na bázi glycerinu (ester polyglycerylu-2) a kyseliny stearové.
    Tenzid neboli povrchově aktivní látka, která snižuje povrchové napětí rozpuštědel a usnadňuje tak rozpouštění a odstraňování nečistot.
    Přírodní emulgátor na bázi glycerinu - glukózy a rostlinných olejů.
    Tenzid neboli povrchově aktivní látka, v potravinářském průmyslu známá pod označením E476.
    Polyglyceryl-4 caprate je sloučenina kyseliny kaprinové a polyglycerinu-4. Jedná se o viskózní kapalinu žluté barvy a o povrchově aktivní látku (tenzid).
    Tenzid (povrchově aktivní látka), který snižuje povrchové napětí rozpouštědel a usnadňuje tak rozpouštění a odstraňování nečistot.
    Tenzid neboli povrchově aktivní látka, snižuje povrchové napětí rozpuštědel a usnadňuje tak rozpouštění a odstraňování nečistot.
    Tenzid neboli povrchově aktivní látka, snižuje povrchové napětí rozpuštědel a usnadňuje tak rozpouštění a odstraňování nečistot.
    Nnetoxický polymerický ester kyseliny hydroxystearové, nejčastěji bývá odvozen z ricinového oleje.
    Polysorbate 80 je látka vytvořená synteticky.
    Draselnou sůl rostlinné báze, vzniklá kondenzací kyseliny palmitové a hydrolyzované pšeničné bílkoviny.
    Potassium sorbate je draselná sůl kyseliny sorbové. Lze ji najít v přirodní podobě (Sorbus aucuparia - jeřáb ptačí), ale převážně je vyráběna synteticky (bílý krystalický prášek).
    Za sudena lisovaný olej z plodů mandloně obecné sladké, bohatý na řadu vitamínů a minerálů.
    Výtažek z Jemně mletých meruňkových jadérek se s oblibou přidává do přírodních peelingů a přípravků na mastnější pleť.
    Éterický olej meruňkový se získává z jader meruňky obecné lisováním za studena, má vysoký obsah vitaminu A a E a nenasycených esenciálních kyselin.
    Výtažek z granátového jablka má výrazné antioxidační účinky, které obecně příznivě působí na kvalitu a vzhled kůže.
    Stabilizovaný vitamin A, ester retinolu (vitamin A) a kyseliny palmitové.
    Olej ze semen skočce obecného, semena obsahují 40 až 70% oleje, asi 20% bílkovin, alkaloid ricinin a 2 až 3% minerálních látek.
    Za studena lisovaný olej z plodů růže šípkové.
    Výtažek ze semen plodů (šípků) růže šípkové, obsahuje více než 50% polynenasycených mastných kyselin.
    Olej (extrakt) z růže damašské, získávaný macerací za studena.
    Rosa Damascena Flower Oil
    Olej z květů růže damašské
    Růžová silice je esenciální olej z růže damašské, který se získává parní destilací z okvětních plátků růží.
    Rosmarinus Officinalis Oil
    Rosemary, Rosmarinus Officinalis Flower Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil
    Éterický olej rozmarýnový
    Výtažek ze semen malin. Z plodů ostružiníku maliníku se vybírají semínka a lisuje se z nich olej.
    Esenciální olej ze šalvěje lékařské se pro své pozitivní účinky přidává do kosmetických přípravků.
    Významným pozitivem mořské vody jsou její blahodárné účinky na sliznici cest dýchacích, kterou dezinfikuje a posiluje její obranyschopnost.
    Přírodní polokovový prvek, tvrdý a křehký. V čisté podobě se ale v přírodě nevyskytuje.
    Jak již název Jojoba kalifornská napovídá, tento keř z čeledi jojobovitých pochází z Kalifornie. Kvete koncem jara krémově žlutými květy a na jednom keři se vždy vyskytují buď pouze samčí, nebo pouze samičí květy.
    Sodium Anisate
    Sodium 4-methoxybenzoate, p-methoxy benzoic acid sodium salt, 4-methoxybenzoic acid sodium salt
    Anisát sodný - sodná sůl kyseliny anisové (anisic acid), která je často odvozená z fenyklu nebo bazalky a voní jemně po anýzu.
    Sodium benzoate neboli benzoic acid je sodná sůl kyseliny benzoové.
    Sodium Bicarbonate
    Jedlá soda, Bikarbonát sodný, Hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3, E500
    Sodná sůl kyseliny uhličité. V přírodě ji nacházíme v krystalické formě, která se dá rozmělnit na jemný prášek.
    Sodná sůl mastných kyselin odvozených z ricinového oleje (Ricinus Communis (Castor) Oil), zmýdelněný/saponifikovaný ricinový olej.
    Směs solí mastných kyselin získaných reakcí kokosového oleje s hydroxidem sodným.
    Sodium coco sulfate je látka používaná v kosmetice v šamponech, sprchových gelech a gelech určených k čištění pleti. Vytváří totiž bohatou pěnu, která má schopnost odstraňovat nečistoty.
    Tenzid (povrchově aktivní látka, která mísí vodní a olejovou složku), odvozený z mastných kyselin kokosového oleje a aminokyseliny glutamové kyseliny.
    Vysokomolekulární forma sodné soli kyseliny hyaluronové - přírodní polysacharid.
    Sodium Chloride
    Kuchyňská sůl, Stolní sůl, Himalájská sůl, Kamenná sůl, Mořská sůl, Maris Sal
    Chlorid sodný je bezbarvá krystalická látka, dobře rozpustná ve vodě
    Jedná se o povrchově aktivní látku (tenzid) na bázi kokosového oleje a kyseliny glutamové
    Povrchově aktivní látka na bázi cukru, která se používá jako emulgátor a stabilizátor.
    Sodium Levulinate
    Kyselina levulová, 4-oxo-sodium salt pentanoic acid, pentanoic acid
    Sodná sůl kyseliny levulové (levulinic acid) - často odvozená z kukuřice (derivací ze škrobu).
    Sodná sůl mastných kyselin odvozených z olivového oleje (hydrolýzou).
    Látka získaná zmýdelněním palmového oleje.
    Vitamin B2, derivát vitaminu E, který působí jako známý antioxidant.
    Sodnou sůl mastných kyselin odvozených z bambuckého másla.
    Organická sloučenina sodíku, karboxylové kyseliny stearové a ze škrobu získané kyseliny glutamové.
    Synteticka sloučenina sodíku, kyseliny stearové a laktylátu.
    Sodnou sůl mastných kyselin získanou zmýdelněním slunečnicového oleje s hydroxidem sodným.
    Sodná sůl mastných kyselin odvozených z oleje mandloně obecné, zmýdelněný/saponifikovaný mandlový olej.
    Tenzid neboli povrchově aktivní látka, která snižuje povrchové napětí rozpuštědel a usnadňuje tak rozpouštění a odstraňování nečistot.
    Sorbitol je cukerný alkohol, který se v přírodě vyskytuje např. v bobulích (jeřábu, hroznovém vínu) i dalším ovoci (např. v třešních, švestkách).
    Výtažek z jeřábu sibiřského, který je poddruhem jeřábu ptačího pravého. Extrakt se může získávat z plodů, pupenů či květů.
    Výtažek z byliny tužebník jilmový, konkrétně rozkvetlé nebo částečně nakvetlé nati.
    Olej získaný z rostlinných i živočišných olejů, původně ze žraločích jater.
    Vyšší mastná kyselina, získavaná z tuků - zahušťovadlo.
    Cukerná sloučenina sacharózy a z kokosového oleje pocházejících mastných kyselin.
    Přírodní derivát, cukerný ester - výsledný produkt reakce kyseliny palmitové (štěpené z palmového oleje) a sacharózy (z cukrové řepy, příp. třtiny).
    Látka derivovaná ze slunečnicového oleje, zachovává si jeho původní vlastnosti (esenciální a mastné kyseliny).
    Theobroma Cacao Seed Butter
    Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Cocoa butter
    Nažloutlá olejnatá tekutina získavaná z pražených jader kakaovníka.
    Theobroma Cacao Seed Extract
    Kakaový olej, Kakaový prášek, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract
    Kakaový esenciální olej z kakaovníka pravého.
    Thymus Serpyllum Oil
    olej z mateřídoušky úzkolisté, olej mateřídouška
    Esenciální olej Thymus Serpyllum Oil je těkavý olej získaný z celé rostliny mateřídoušky.
    Tocopherol patří do skupiny přirozeně se vyskytujících antioxidantů uváděných pod souhrnným názvem vitamin E.
    Alkan (nasycený uhlovodík s molekulou bez násobných vazeb mezi atomy uhlíku) se 13 atomy uhlíku v molekule.
    Olej z pšeničných klíčku je skvělý jako regenerační a revitalizační prostředek pro suchou a zdrsněnou pokožku. Je vhodný pro všechny typy pleti.
    Alkan (nasycený uhlovodík s molekulou bez násobných vazeb mezi atomy uhlíku) s 11 atomy uhlíku v molekule.
    Xantanová guma je bílý až světle žlutý (někdy světle hnědý) prášek, který lze rozpustit ve vodě a jedná se o fermentovaný kukuřičný škrob s bakterií Xanthomonas campestris.
    Odtučněná rafinovaná kukuřičná mouka, komplexní sacharid získaný mletím ze zrna kukuřice.
    Mléčnan zinečnatý má formu granulovaného či krystalického prášku bílé barvy a uplatnění nachází v potravinářském, farmaceutickém i kosmetickém průmyslu.
    Velmi jemný bílý prášek s nenápadnou vůní.
    Oddenek zázvoru obsahuje širokou škálu fytochemikálií, jako jsou esenciální oleje, fenolické sloučeniny, flavonoidy, alkaloidy, saponiny, steroidy, terpenoidy a taniny.