Výsledek hledání pro výraz
Eshop
    Menu Close
    ZPĚT

    Přirozená součást esenciálních olejů (například jasmínového, ylang-ylangu, růžového dřeva, benzoe nebo skořice), má nasládlou vůni. Lze jej vyrobit i synteticky – od přírodního se potom ve svých účincích neliší. Benzyl benzoate má buď podobu bezbarvé tekutiny, nebo tuhé bílé látky.

    V kosmetice se tato stálá látka, která je odolná vůči změnám prostředí a teplot, používá jako stabilizátor vonných kompozic i celého produktu. Působí také jako konzervant a rozpouštědlo. Dodává produktům nasládlou vůni a také maskuje přirozený zápach neparfemovaných složek. Má antimikrobiální účinky. Nedoporučuje se na citlivější pleť, protože prostupuje do hlubších vrstev pokožky a může zapříčinit kontaktní dermatitidu (obzvláště při častějším používání).

    Benzyl benzoate je používán také do přípravků proti vším, insekticidů a medikamentů na léčbu svrabu.