Výsledek hledání pro výraz
Eshop
    Menu Close
    ZPĚT

    Kategorie: Přírodní látky

    Éterický olej získávaný z květů mimózy (akácie).
    Květinový vosk akácie sivozelené, získává se z jemných, silně aromatických, žlutých květů, po kterých voní i výsledný vosk
    Výtažek z kořene keře eleuterokok ostnitý, obsahuje glykosidy - eleuterosidy, polysacharidy, lipidy, minerály - draslík, fosfor, vápník, dále silice, pryskyřice, vosky.
    Olej ze semen baobabu prstnatého, má oříškovou barvu, neutrální vůni a lisuje se ze semen, která jsou ukrytá v houbovité dřeni uvnitř plodu.
    Extrakt z traviny psinečku plní funkci kondicionéru a změkčovadla.
    Achillea Asiatica Extract neboli výtažek z řebříčku čínského. Výtažek se získává parovodní destilací z kvetoucí nati nebo nerozkvetlého květenství
    Výtažek z čepelatky jedlé, obsahuje velké množství omega-3 a omega-6 mastných kyselin a proteinu.
    Výtažek z listů aloe pravé, má podobu bezbarvé, slizovitě rosolovité substance bez vůně a nahořklé chuti.
    Prášek ze sušené šťávy z listů Aloe pravé
    Extrakt z kořene proskurníku lékařského, má protizánětlivé a antioxidační účinky.
    Aluminum Hydroxide
    Alumina hydrate, Alumium hydrate, Hydrated alumina, Aluminium hydroxydatum, CI 77002
    Sloučenina oxidu hlinitého a vody. V přírodě se přirozeně nachází jako minerál gibbsit a je také jednou ze složek nejvýznamnější hliníkové rudy bauxitu.
    Aniba Rosaeodora Wood Oil
    Silice z růžového dřeva, Olej z růžového dřeva
    Olej z růžového dřeva se získává parovodní destilací z dřeva, resp. z kůry stromu Aniba rosaeodora (Růžové dřevo).
    Olej z květů rmence sličného, získává se z květových úborů parní destilací a jedná se o průhlednou, slámově žlutou tekutinu s příjemnou sladce květinovou vůní.
    Voda je základní složkou téměř všech kosmetických produktů. Důvodem, proč je v kosmetice hojně používána, je v první řadě její schopnost rozpouštět další složky přípravků.
    Výtažek z celé rostliny orlíčku sibiřského, obsahuje zejména toxiny, alkaloidy, organické kyseliny a esenciální oleje.
    Výtažek z arálie mandžuské (tinktura z kořenů macerovaná v alkoholu), je výborným adaptogenem.
    Argánový (jádrový) olej je olej vylisovaný z jader argánie trnité.
    Arthrospira Platensis Extract
    Arthrospira Platensis Spirulina Powder
    Extrakt (prášek) ze spiruliny, sladkovodní vzplývavé vláknité sinice.
    Kyselina askorbová (vitamin C) se přírodě vyskytuje přirozeně (citrusy, šípky, brokolice) a lze ji proto přirozeně extrahovat z ovoce a zeleniny.
    Prášek vyráběný z mízy bambusu obecného.
    Tuk získaný lisovaním plodů máslovníka afrického.
    Extrakt z měsíčku lékařského, květy měsíčku macerované v rostlinném (nejčastěji slunečnicovém) oleji.
    Éterický olej z květů kanangy vonné.
    Éterický olej získávaný z pryskyřice kanárníka luzonskeho má jemnou, sladce exotickou vůni.
    Za studena lisovaný olej lisovaný ze semen konopí, který je bohatý na esenciální mastné kyseliny omega-3 a omega-6, kyselinu linolovou, alfa-linolenovou a vzácnou GLA kyselinu gama-linolenovou.
    Extrakt z listů cassia alata, obsahující antrachinony pro laxativní a fungicidní farmaceutické přípravky.
    Cedrus Deodara Wood Oil
    Olej z himalájského cedru, Výtažek z cedru himalájského
    Výtažek z cedru himalájského. Olej se z cedrového dřeva získává parní destilací. Esenciální olej má protikřečové, protizánětlivé, protiinfekční, antiseptické a adstringentní účinky.
    Cera Alba
    Beeswax, Cera Flava, Cerawax, E901
    Žlázový sekret mladých dělnic včely medonosné.
    Cetraria Nivalis Extract neboli výtažek z pukléřky sněžné.
    Extrakt z kůry skořicovníku čínského je účinným bojovníkem proti širokému spektru virů, bakterií a plísní.
    Esenciální olej ze skořicovníku čínského se získává z kůry a listů parní destilací.
    Extrakt je zdrojem glykosidů, pryskyřice, polysacharidu inulinu, silicí, vitaminu C a silymarinu.
    Bezbarvá kapalina, přirozeně se vyskytujíci v rostlinných esenciálních olejích.
    Jedná se o esenciální olej ze subtropického stromu Citrus bergamia.
    Pomelo je silný antioxidant, doporučuje se při žaludečních potížích, kašli, zahlenění a také při kocovině.
    Esenciální olej získávaný z kůry citronů parovodní destilací nebo lisováním zastudena.
    Olej z kůry citroníku obecného.
    Citrus Nobilis Peel Oil
    Mandarin Orange Peel Oil, Tangor Peel Oil
    Tangerinka (citrus nobilis peel oil) neboli mandarinka tanžerina. Jedná se o hybrid klementinky (Citrus clementina) a tangela (česky mineola), které je křížencem Citrus paradisi (grapefruit) a Citrus reticulata (mandarinka).
    Kokosový olej má tekutou, čirou a velmi lehkou konzistenci, tuhne při teplotách kolem 20 °C a bělá.
    Cymbopogon Martini Oil
    Éterický olej palmorůžová
    Palmorůžový (Palma Rosa) esenciální olej se pro svou vůni a posilující a stimulační vlastnosti výborně hodí do kosmetiky, parfémů i k ovonění prostředí.
    Viskózní, polotuhá až tuhá, světle žlutá až oranžová, tepelně stabilní látka.
    Extrakt z květů hřebíčkovce vonného, má antiseptické, anestetické, antivirové, povzbuzující a afrodiziakální účinky.
    Euphorbia Cerifera Wax
    Kandelilový vosk, Candelilla wax, E 902
    Vosk z mladých listů rostliny pryšec voskodárný.
    Výtažek z kostřavy se přidává do kosmetických produktů, je vhodný pro všechny typy pleti.
    Květ heřmánku pravého se asi nejčastěji a také nejuniverzálněji používá ve formě čaje či odvaru.
    Extrakt z květů gardénie tahitské lisovaný v oleji za studena.
    Výtažek z kakostu sibiřského (kvetoucí nať).
    Extrakt z listů ginkgo biloba (jinan dvoulaločný).
    Glycine soja neboli sója luštinatá pochází z východní Asie, kde našla uplatnění především v místní kuchyni.
    Extrakt z kořene lékořice lysé, působí proti začervenání i akné.
    Vosk lisovaný z jader slunečnice roční.
    Helianthus Annuus Seed Oil
    Olej z slunečnice roční, Helianthus Annuus Seed Extract
    Olej lisovaný z jader slunečnice roční.
    Helianthus Annuus Seed Wax je vosk ze semen slunečnice roční, působí jako antioxidant a má i protizánětlivé a protisklerotické účinky.
    Výtažek rakytníku řešetlákového. Z rakytníku se lisuje olej, šťáva nebo sirup.
    Hippophae Rhamnoides Fruit Oil
    Olej z plodů rakytníku řešetlákového
    Olej se vyrábí lisovaním za sttudena, nebo macerací. Má formu tmavě oranžové tekutiny s charakteristickou chutí i vůní a uchová si tak nejvíce vitamínů a dalších látek.
    Výťažek, silice mívá modrou barvu, čím sytější a tmavší barva je, tím silnější jsou její protizánětlivé účinky.
    Charcoal Powder
    Aktivní uhlí, Absorbční uhlí
    Aktivní neboli absorbční uhlí je jemný černý prášek bez zápachu.
    Extrakt z listů cesmíny paraguayské. Ve fytoterapii se léčivých účinků cesmíny využívá samostatně, ne v bylinných směsích.
    Illite
    Clay, Jílová červená
    Jíl je nezpevněná usazená hornina složená z více než 50 % jílovité složky.
    Jasmínový květ zlepšuje pružnost pokožky, pomáhá proti striím a jizvám.
    Éterický olej, extrakt z celé rostliny jasmínu pravého.
    Esenciální olej z jasmínu pravého je získáván metodou enfleurage.
    Kaolin
    China clay, bolus alba
    Reziduální nepřemístěná bělavá hornina, někdy s béžovým či šedým nádechem, sedimentárního původu.
    Výtažek z jehlic modřínu sibiřského získáný parovodní destilací.
    Olej z levandule lékařské
    Olej ze semen lnu setého má své využití nejenom v potravinářství a fytoterapii, ale i v kosmetice.
    Vavřínový esenciální olej se získává parní destilací z plodu (dužnaté bobule, která připomíná papriku) a má svěží citrusové aroma podobné lemongrassu, je však jemnější a sladší.
    Zastudena lisovaný olej z makadamiových oříšků.
    Nejznámější a nejdůležitější včelí produkt.
    Mátový éterický olej má formu čiré až světle žluté kapaliny s jemně svěžím, ledově větrným aroma.
    Skupina horninotvorných minerálů (křemičitanů) značených jako CI 77019.
    Výtažek z plodů (oliv) olivovníku evropského, ochrana před působením volných radikálů a vnějšími škodlivými vlivy.
    Za studena lisovaný olej z plodů olivovníku evropského.
    Výtažek z listů obsahuje kyselinu oleanolovou (kyselinu oleanovou), kyselinu maslinovou, hydroxytyrosol a oleuropein.
    Výtažek z byliny ostropes trubil neboli pcháč strakatý.
    Olej je lisován za studena ze sušených olejnatých jader, je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a tocotrienol.
    Esenciální olej z dobromysly obecné.
    Prášek z rýže, obsahuje 70–80 % škrobu, 8–12 % bílkovin, 2,4 % tuků, 10 % vlákniny a 4–5 % minerálních látek.
    Cenný zdroj panax-saponinů, panax-glykosidů, silic, kyseliny panaxové, panax-alkaloidů, fytosterolů, pektinů, tříslovin, pryskyřice, slizů, vitaminů C a skupiny vitaminů B, minerálních látek.
    Parfum neboli parfemace je využívána ke zpříjemnění výrobku.
    Éterický olej získavaný parovodní destilací květů pelargonie.
    Persea Gratissima Oil
    Olej z hruškovce přelahodného
    Avokádový olej má pro své vynikající složení přední místo v kosmetice. Vitamíny C a E patří mezi antioxidanty, které působí proti negativním volným radikálům a pomáhají tím zmírňovat procesy stárnutí.
    Výtažek z listoklasce bambusovitého, významný pro své hydratační a regenerační účinky.
    Výtažek z pupenů, výhonků a jehličí borovice zakrslé, obsahuje různé silice, vitamin C, karoten, aminokyseliny a další antioxidační látky a minerály.
    Pinus Sibirica Needle Extract neboli výtažek z jehličí borovice sibiřské je získáván parovodní destilací. Podporuje přirozenou regeneraci a obranyschopnost.
    Draselnou sůl rostlinné báze, vzniklá kondenzací kyseliny palmitové a hydrolyzované pšeničné bílkoviny.
    Za sudena lisovaný olej z plodů mandloně obecné sladké, bohatý na řadu vitamínů a minerálů.
    Výtažek z Jemně mletých meruňkových jadérek se s oblibou přidává do přírodních peelingů a přípravků na mastnější pleť.
    Éterický olej meruňkový se získává z jader meruňky obecné lisováním za studena, má vysoký obsah vitaminu A a E a nenasycených esenciálních kyselin.
    Výtažek z granátového jablka má výrazné antioxidační účinky, které obecně příznivě působí na kvalitu a vzhled kůže.
    Výtažek z kořene rozchodnice růžové se používá jako antioxidant, který chrání pokožku před působením volných radikálů a před vlivy okolního prostředí.
    Olej ze semen skočce obecného, semena obsahují 40 až 70% oleje, asi 20% bílkovin, alkaloid ricinin a 2 až 3% minerálních látek.
    Za studena lisovaný olej z plodů růže šípkové.
    Výtažek ze semen plodů (šípků) růže šípkové, obsahuje více než 50% polynenasycených mastných kyselin.
    Olej (extrakt) z růže damašské, získávaný macerací za studena.
    Rosa Damascena Flower Oil
    Olej z květů růže damašské
    Růžová silice je esenciální olej z růže damašské, který se získává parní destilací z okvětních plátků růží.
    Rosmarinus Officinalis Oil
    Rosemary, Rosmarinus Officinalis Flower Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil
    Éterický olej rozmarýnový
    Výtažek ze semen malin. Z plodů ostružiníku maliníku se vybírají semínka a lisuje se z nich olej.
    Esenciální olej ze šalvěje lékařské se pro své pozitivní účinky přidává do kosmetických přípravků.
    Významným pozitivem mořské vody jsou její blahodárné účinky na sliznici cest dýchacích, kterou dezinfikuje a posiluje její obranyschopnost.
    Jak již název Jojoba kalifornská napovídá, tento keř z čeledi jojobovitých pochází z Kalifornie. Kvete koncem jara krémově žlutými květy a na jednom keři se vždy vyskytují buď pouze samčí, nebo pouze samičí květy.
    Sodium Chloride
    Kuchyňská sůl, Stolní sůl, Himalájská sůl, Kamenná sůl, Mořská sůl, Maris Sal
    Chlorid sodný je bezbarvá krystalická látka, dobře rozpustná ve vodě
    Výtažek z jeřábu sibiřského, který je poddruhem jeřábu ptačího pravého. Extrakt se může získávat z plodů, pupenů či květů.
    Výtažek z byliny tužebník jilmový, konkrétně rozkvetlé nebo částečně nakvetlé nati.
    Theobroma Cacao Seed Butter
    Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Cocoa butter
    Nažloutlá olejnatá tekutina získavaná z pražených jader kakaovníka.
    Theobroma Cacao Seed Extract
    Kakaový olej, Kakaový prášek, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Extract
    Kakaový esenciální olej z kakaovníka pravého.
    Thymus Serpyllum Oil
    olej z mateřídoušky úzkolisté, olej mateřídouška
    Esenciální olej Thymus Serpyllum Oil je těkavý olej získaný z celé rostliny mateřídoušky.
    Olej z pšeničných klíčku je skvělý jako regenerační a revitalizační prostředek pro suchou a zdrsněnou pokožku. Je vhodný pro všechny typy pleti.
    Odtučněná rafinovaná kukuřičná mouka, komplexní sacharid získaný mletím ze zrna kukuřice.
    Oddenek zázvoru obsahuje širokou škálu fytochemikálií, jako jsou esenciální oleje, fenolické sloučeniny, flavonoidy, alkaloidy, saponiny, steroidy, terpenoidy a taniny.