Výsledek hledání pro výraz
Eshop
    Menu Close
    ZPĚT

    Kategorie: Upravené přírodní látky

    Bezbarvá, těkavá kapalina, která může být odvozena synteticky nebo přírodně fermentací (kvašením) rostlinných cukrů.
    Alumina
    CI 77000, Stříbrné barvivo, Aluminii oxidum, Aluminium oxide
    Krystalická bílá látka, nerozpustná ve vodě, vzniká dehydratací hydroxidu hlinitého nebo spalováním hliníku.
    Přírodní derivát získaný chemickou reakcí oleje z jader meruňky obecné (Prunus Armeniaca) a polyglycerinu-4.
    Sloučenina kyseliny askorbové a hydrolizovaného proteinu (tzv. polypeptidu), který se při styku s pokožkou přeměňuje na vitamin C.
    Forma vitaminu C, konkrétně ester kyseliny askorbové a palmitové.
    Benzyl Alcohol
    Benzylic Alcohol, Benzal Alcohol, Benzylalkohol
    Bezbarvá kapalina s jemně aromatickou vůní, která se přirozeně vytváří v některých rostlinách a často se vyskytuje v ovoci.
    Bezbarvá tekutina, přirozená součást esenciálních olejů.
    Betaine
    Glycine, Trimethylglycine, Abromine
    Aminokyselina, získaná rostlinnou derivací (např. z cukrové řepy) - hydratační složka.
    Bisabolol
    Levomenol, α-bisabolol, Alpha bisabolol
    Hlavní vonný prvek esenciálního oleje heřmánku pravého.
    Sloučenina (triester) glycerinu a mastných kyselin (rostlinné i živočišné).
    Calcium Aluminum Borosilicate neboli vápeno hlinitý borosilikát (někdy též skelný prach) je bílý prášek, který v kosmetických přípravcích plní funkci objemového plnidla.
    Caprylic/Capric Triglyceride
    Triglycerid kyseliny kaprylové a kaprinové
    Caprylic/Capric triglyceride je látkou přírodního původu – vzniká spojením glycerinu a kokosového nebo palmového oleje.
    Carotene
    Beta-Carotene, β-karoten, provitamin A
    Je to významný karotenoid, který slouží buď jako prekurzor vitaminu A nebo jako žlutočervené barvivo.
    Cellulose Gum
    E466, karboxymethylcelulóza, CMC
    Celulózová guma vzniká reakcí celulózy s kyselinou chloroctovou, je to látka rozpustná ve vodě a má formu bílého pášku bez zápachu.
    Mastný alkohol přírodního původu. Používá se jako emulgátor a zahušťovadlo.
    Derivát oleje kokosového, palmového, případně i kyseliny palmitové. Lze jej vyrobit i ze živočišných surovin.
    Ultramarín, lazurit je minerál, hlinitokřemičitan sodíku a vápníku, hlavní složka horniny Lapis lazuli (modrý drahý kámen).
    CI 77288
    Chromium picolinate, Chromium Oxide Greens, Chromiun oxide, CI 77289
    Anorganický materiál zelené barvy, syntetizovaný oxid chromu.
    CI 77289
    Chromium Oxide Hydrated, Pigment Green 18
    Zelené barvivo minerálního původu, užívá se zejména v dekorativní kosmetice.
    Oxid železa (červenohnědý) je jemně mletý minerál běžně vyskytujíci se v přírodě.
    Oxid železa (žlutý) je jemně mletý minerál běžně vyskytujíci se v přírodě.
    Oxid železa (černý) je jemně mletý minerál běžně vyskytujíci se v přírodě.
    CI 77510
    Ferric ferrocyanide, Prussian blue, Pruská modř
    Pigment na bázi železa, vyskytující se v přírodě.
    CI 77742
    Manganese violet, Ammonium manganese(3+) diphosphate
    Manganová violeť je anorganická sloučenina hliníkových solí pyrofosforečnanu manganičitého.
    Stříbro je ušlechtilý kov bílé barvy.
    CI 77891
    Oxid titaničitý, Titanium dioxide, E171
    Chemická anorganická sloučenina kyslíku a titanu.
    Oxid zinečnatý slouží jako ochrana před UV zářením, které vstřebává, rozptyluje nebo odráží.
    Organická kyselina přirozeně se vyskytující v tělech živočichů a rostlin.
    Bezbarvá až světle žlutá kapalina rozpustná v alkoholu, přirozeně se vyskytuje v mnoha rostlinách.
    Kapalinu světle žluté barvy rozpustná ve vodě získaná z cocammide (směs amidů a mastných kyselin z kokosového oleje) a betainu.
    Mírně nažloutla průhledná olejovitá kapalina, vytvořena ze směsi kokosového alkoholu a kaprylové a kaprinové kyseliny.
    Derivát odvozený z kokosového oleje a ovocných cukrů.
    Kokosové alkany získané z mastných kyselin kokosového oleje.
    Vosk získaný z listů palmy kopernicie voskonosná, na kterých tvoří přirozený ochranný povrch a jehož vrstva může dosáhnout až 5 mm.
    Decyl glukoside je tenzid přirozeně odvozený z cukru. Jedná se o čirou, vazkou látku (kapalinu) bez chuti a zápachu.
    Disodium cocoyl glutamate je odvozen z mastných kyselin kokosového oleje a aminokyseliny glutamové kys. (Glutamic acid).
    Přirozeně se vyskytující organická sloučenina, derivát guajakolu s allylovým řetězcem místo jednoho z vodíků na benzenovém jádře.
    Bezbarvá olejovitá kapalina, nerozpustná ve vodě, s jemnou nasládlou vůní.
    Látka podobná alkoholu, přirozeně se vyskytuje v mnoha rostlinách.
    Glycerin se přirozeně vyskytuje v kůži a je součástí všech rostlinných a živočišných tuků a olejů.
    Monoester glycerinu a kyseliny kaprylové, má formu pevné bílé látky.
    Glyceryl Oleate
    Glyceryl Monooleate, Glycerol Monooleate
    Ester glycerinu a kyseliny olejové, derivát se získává z rostlinných olejů a tuků.
    Bílé nebo krémově zbarvená voskovitě pevná látka.
    Derivát guarové gumy (E 412).
    Čistě přírodní látka povolená v certifikované bio kosmetice, sloučenina odvozená z rakytníku řešetlákového.
    Souhrn esterů vyrobených z hydrogenovaného olivového oleje a stearyl alkoholu.
    Hydroxyethylcellulose
    Karboxymethylcelulóza-E466, Hydroxypropyl methylcelulóza, Hydroethylcelulóza
    Vzniká chemickou úpravou čisté celulózy.
    Polyglyceridy kyseliny stearové, linolenové a olejové.
    Přírodní derivát (směs mastných kyselin a mastných alkoholů), konkrétně esterifikovaný jojobový či hydrogenovaný jojobový vosk.
    Bezbarvé, lehce rozpustné krystalky s nakyslou chutí, vzniklé mléčným kvašením cukrů (fermentací), např. v mléce, sýrech, kysaném zelí, ovoci apod.
    Povrchově aktivní látka (tenzid), vyrobená ze směsi aminokyselin a mastné kyseliny laurové (získané z kokosového oleje).
    Mírná a jemně neiontová povrchově aktivní látka, vyráběna z glukózy a lauryl alkoholu (lauryl alcohol).
    Funkční složka s ochrannými účinky, slouží jako kondicionér.
    Přírodní látka, hojně se nachází ve vaječných žloutcích a buňkách semen rostlin.
    Limonene je uhlovodík klasifikovaný jako cyklický terpen, tj. jedná se o přirozeně se vyskytující látku podobnou alkoholu.
    Linalool je rostlinný alkohol, který se přirozeně vyskytuje v mnoha květinách a dřevitých rostlinách. Jedná se o bezbarvou nebo světle nažloutlou kapalinu s výraznou květinovou vůní.
    Magnesium Aluminum Silicate
    Aluminium magnesium silicate, Silicic acid, Aluminosilicic acid, Magnesium salt
    Minerální látka, čistě přírodního původu, jejím základním prvkem je jíl, který se po vytěžení vymývá a rozemílá na drobné světlé až bílé vločky.
    Magnesium Sulfate je síran hořečnatý, název získal od města Epsom v hrabství Surrey v Anglii, kde byl poprvé objeven.
    Sypká bílá látka, která je vyráběna ze škrobu, nejčastěji z pšenice a kukuřice, ale používá se také škrob z brambor nebo rýže.
    Modifikovaný polymer celulózy, polysacharid nerozpustný ve vodě a přirozeně se vyskytuje jako základní stavební jednotka rostlinných buněčných stěn.
    Mastný alkohol vyrobený z tuků získaných z esterů rostlinného či živočišného původu.
    Voskový ester získaný kondenzací oleyl alkoholu a kyseliny olejové.
    Směs mono, di a triglyceridů odvozená z oliv a olivového oleje. Olivy obsahují glyceridy kyseliny olejové, palmitové a linolové.
    Souhrn esterů vzešlých z procesu mísení olivového oleje a decyl alkoholu.
    Panthenol může být vyroben ze složky obsažené v medu, z živočišných zdrojů nebo synteticky.
    PCA Glyceryl Oleate
    Glyceryl monopyroglutamate monooleat, Pyroglutamic acid glyceryl oleat
    Přírodní derivát aminokyseliny kyseliny olejové a gycerinu.
    Organická sloučenina, která se v přírodě vyskytuje jako součást mnohých silic.
    Olejový derivát z cedru sibiřského, tenzid - povrchově aktivní látka.
    Přírodní derivát získaný chemickou reakcí oleje ze semen sibiřské borovice (Pinus sibirica) a polyglycerinu-6.
    Polyglycerin-3 je pleťový kondicionér, který pokožku zvlhčuje a zvláčňuje.
    Vazká neprůhledná kapalina žluté barvy, syntetického původu na bázi glycerinu (ester polyglycerylu-2) a kyseliny stearové.
    Tenzid neboli povrchově aktivní látka, která snižuje povrchové napětí rozpuštědel a usnadňuje tak rozpouštění a odstraňování nečistot.
    Přírodní emulgátor na bázi glycerinu - glukózy a rostlinných olejů.
    Tenzid neboli povrchově aktivní látka, v potravinářském průmyslu známá pod označením E476.
    Polyglyceryl-4 caprate je sloučenina kyseliny kaprinové a polyglycerinu-4. Jedná se o viskózní kapalinu žluté barvy a o povrchově aktivní látku (tenzid).
    Tenzid (povrchově aktivní látka), který snižuje povrchové napětí rozpouštědel a usnadňuje tak rozpouštění a odstraňování nečistot.
    Tenzid neboli povrchově aktivní látka, snižuje povrchové napětí rozpuštědel a usnadňuje tak rozpouštění a odstraňování nečistot.
    Nnetoxický polymerický ester kyseliny hydroxystearové, nejčastěji bývá odvozen z ricinového oleje.
    Stabilizovaný vitamin A, ester retinolu (vitamin A) a kyseliny palmitové.
    Přírodní polokovový prvek, tvrdý a křehký. V čisté podobě se ale v přírodě nevyskytuje.
    Sodium Anisate
    Sodium 4-methoxybenzoate, p-methoxy benzoic acid sodium salt, 4-methoxybenzoic acid sodium salt
    Anisát sodný - sodná sůl kyseliny anisové (anisic acid), která je často odvozená z fenyklu nebo bazalky a voní jemně po anýzu.
    Sodium benzoate neboli benzoic acid je sodná sůl kyseliny benzoové.
    Sodium Bicarbonate
    Jedlá soda, Bikarbonát sodný, Hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3, E500
    Sodná sůl kyseliny uhličité. V přírodě ji nacházíme v krystalické formě, která se dá rozmělnit na jemný prášek.
    Sodná sůl mastných kyselin odvozených z ricinového oleje (Ricinus Communis (Castor) Oil), zmýdelněný/saponifikovaný ricinový olej.
    Směs solí mastných kyselin získaných reakcí kokosového oleje s hydroxidem sodným.
    Sodium coco sulfate je látka používaná v kosmetice v šamponech, sprchových gelech a gelech určených k čištění pleti. Vytváří totiž bohatou pěnu, která má schopnost odstraňovat nečistoty.
    Tenzid (povrchově aktivní látka, která mísí vodní a olejovou složku), odvozený z mastných kyselin kokosového oleje a aminokyseliny glutamové kyseliny.
    Vysokomolekulární forma sodné soli kyseliny hyaluronové - přírodní polysacharid.
    mléčnan sodný - regulátor pH
    Jedná se o povrchově aktivní látku (tenzid) na bázi kokosového oleje a kyseliny glutamové
    Povrchově aktivní látka na bázi cukru, která se používá jako emulgátor a stabilizátor.
    Sodium Levulinate
    Kyselina levulová, 4-oxo-sodium salt pentanoic acid, pentanoic acid
    Sodná sůl kyseliny levulové (levulinic acid) - často odvozená z kukuřice (derivací ze škrobu).
    Sodná sůl mastných kyselin odvozených z olivového oleje (hydrolýzou).
    Látka získaná zmýdelněním palmového oleje.
    Vitamin B2, derivát vitaminu E, který působí jako známý antioxidant.
    Sodnou sůl mastných kyselin odvozených z bambuckého másla.
    Organická sloučenina sodíku, karboxylové kyseliny stearové a ze škrobu získané kyseliny glutamové.
    Sodnou sůl mastných kyselin získanou zmýdelněním slunečnicového oleje s hydroxidem sodným.
    Sodná sůl mastných kyselin odvozených z oleje mandloně obecné, zmýdelněný/saponifikovaný mandlový olej.
    Přírodní derivát, slouží jako tenzid - povrchově aktivní látka, emulgátor a částečně i jako parfemace.
    Sorbitol je cukerný alkohol, který se v přírodě vyskytuje např. v bobulích (jeřábu, hroznovém vínu) i dalším ovoci (např. v třešních, švestkách).
    Olej získaný z rostlinných i živočišných olejů, původně ze žraločích jater.
    Vyšší mastná kyselina, získavaná z tuků - zahušťovadlo.
    Cukerná sloučenina sacharózy a z kokosového oleje pocházejících mastných kyselin.
    Přírodní emulgátor na bázi sacharidu a rostlinného oleje.
    Přírodní derivát, cukerný ester - výsledný produkt reakce kyseliny palmitové (štěpené z palmového oleje) a sacharózy (z cukrové řepy, příp. třtiny).
    Látka derivovaná ze slunečnicového oleje, zachovává si jeho původní vlastnosti (esenciální a mastné kyseliny).
    Tocopherol patří do skupiny přirozeně se vyskytujících antioxidantů uváděných pod souhrnným názvem vitamin E.
    Alkan (nasycený uhlovodík s molekulou bez násobných vazeb mezi atomy uhlíku) se 13 atomy uhlíku v molekule.
    Alkan (nasycený uhlovodík s molekulou bez násobných vazeb mezi atomy uhlíku) s 11 atomy uhlíku v molekule.
    Xantanová guma je bílý až světle žlutý (někdy světle hnědý) prášek, který lze rozpustit ve vodě a jedná se o fermentovaný kukuřičný škrob s bakterií Xanthomonas campestris.
    Mléčnan zinečnatý má formu granulovaného či krystalického prášku bílé barvy a uplatnění nachází v potravinářském, farmaceutickém i kosmetickém průmyslu.
    Velmi jemný bílý prášek s nenápadnou vůní.