Výsledek hledání pro výraz
Eshop
    Menu Close
    ZPĚT

    Litsea Cubeba Fruit Oil

    Litsea Cubeba Fruit Oil neboli olej z plodů vavřínu kubebového. Vavřínový esenciální olej se získává parní destilací z plodu (dužnaté bobule, která připomíná papriku) a má svěží citrusové aroma podobné lemongrassu, je však jemnější a sladší. Olej obsahuje zejména silici citral, linalool, geraniol, neral a další.

    V kosmetických přípravcích tvoří jednu ze složek zejména v produktech pro problematickou a mastnou pleť. Esence má totiž výrazné protiplísňové a protizánětlivé účinky, redukuje tvorbu mazu, čistí a stahuje póry. Ve vlasové kosmetice je vhodný v péči o vlasy s nadměrným výskytem lupů a častějším maštěním. Pro své stahující vlastnosti je využíván v produktech určených pro pokožku s celulitidou a striemi. Jako vonná složka je součástí deodorantů a pleťových mlék.

    Ve fytoterapii se vavřínu kubebového (kořeny, větvičky, listy i plody) využívá k léčení bolestí a otoků. Kromě protiplísňových a protizánětlivých má i spasmolytické (uvolňuje křečovité stavy) a antidepresivní účinky. Inhalace snižuje horečku a napomáhá při bolestech hlavy. Působí při nachlazení, infekcích či astmatu a posiluje imunitní systém organismu. Využívá se při léčbě závratí, obrny a přidává se do přípravků využívajících se po porodu. Listy vavřínu se používají při kožních chorobách. Esence ve formě tonika posiluje nervový systém a je vhodný při zažívacích obtížích.

    V aromaterapii má výrazné antidepresivní a antistresové účinky. Navozuje pocity štěstí a dobré nálady, podporuje koncentraci, působí proti stresu a depresím. Díky svým protiplísňovým a protizánětlivým účinků čistí vzduch a slouží jako prevence před infekčními chorobami. Byla prokázána jeho schopnost předcházet rakovině plic.

    Esenciální olej z vavřínu lze použít i na masáž, např. unavených nohou, ale POZOR! Nelze jej použít neředěný, bez použití nosného oleje! Olej má i výrazné repelentní účinky.

    Užití vavřínového esenciálního oleje není vhodné pro těhotné ženy a malé děti. Nedoporučuje se ani vnitřní užití. Neředěný olej může způsobit fotosenzibilitu – citlivost na světlo.

    Litsea Cubeba neboli vavřín kubebový (litsea, horská paprika, tropická verbena) je dřevina z čeledi vavřínovité (Lauraceae).

    Přísada Litsea Cubeba Fruit Oil se vyrábí z rostliny Litsea Cubeba (Vavřín kubebový).

    Produkty, ve kterých můžete Litsea Cubeba Fruit Oil najít:

    Nobilis Tilia Směs éterických olejů Pracovní 10ml

    Nobilis Tilia Směs éterických olejů Pracovní 10ml

    Ulevuje při přepracovanosti a únavě, posiluje koncentraci, paměť, rozhodnost, má protivirové účinky.
    279,00 Kč