Výsledek hledání pro výraz
Eshop
    Menu Close
    ZPĚT

    Sodium Coco-Sulfate

    SCS, Dodecylsíran sodný

    Sodium coco sulfate je látka používaná v kosmetice v šamponech, sprchových gelech a gelech určených k čištění pleti. Vytváří totiž bohatou pěnu, která má schopnost odstraňovat nečistoty a mastnotu z pokožky i vlasů.

    Jedná se o aniontovou povrchově aktivní látku. Je emulgátorem – umožňuje smíchání dvou i více běžně nesmísitelných kapalin (v kosmetice jde obvykle o vodu a olej), čímž vzniká účinná čisticí emulze. Je vyráběna synteticky z kokosového oleje, a to za užití stejného postupu jako sodium lauryl sulfate (SLS), k pleti je však šetrnější. Je také jemnější alternativou k sodium lauryl sulfate (SLES).

    U citlivé pokožky může ale v případě dlouhodobého používání narušit její ochranný film, čímž dojde k vysušení, podráždění a důsledkem může být buď tvorba drobných šupinek, nebo naopak nadměrné maštění

    Produkty, ve kterých můžete Sodium Coco-Sulfate najít:

    Flora Siberica Výživný sprchový krém-gel 480ml

    Flora Siberica Výživný sprchový krém-gel 480ml

    Voňavý výživný sprchový gel plný vitamínů zvlhčí a vyživí Vaší pokožku.
    179,00 Kč