POUŽITÍ
Včelobal pokrčte a zahřejte teplem rukou, díky voskové vrstvě se snadno přizpůsobí jakémukoliv tvaru. Potraviny udrží déle čerstvé a snadno přilne i na mísu či pohár.
Po použití Včelobal opláchněte vlažnou vodou nebo použijte ekologický přípravek na mytí a jemnou houbičku. Po umytí stačí nechat vyschnout nebo otřít utěrkou.
Včelobal nemyjte horkou vodou, nedávejte do trouby, mikrovlnky, myčky a nevystavujte přímému slunci. Vosk je dobrý pomocník, ale netřeba ho přemlouvat, aby hořel.
Včelobal není vhodný pro balení syrového masa a plísňových sýrů. Na takové suroviny použijte raději jiný ekologický obal.
SLOŽENÍ
Včelovak, voskované kapsa je kombinací 100% BIO bavlny a unikátní voskové směsi z borovicové pryskyřice, jojobového oleje a včelího vosku.
A co bakterie ?! Přírodní včelí vosk je antibakteriální, borovicová pryskyřice má antimykotické vlastnosti, jojobový olej svými vlastnostmi dodává Včelobalu ohebnost. Včelobaly procházejí pravidelně testy RÚVZ a jsou certifikovány pro styk s potravinami.
PÉČE
Životnost je přibližně 2 roky, avšak se odvíjí od způsobu používání. Péče spočívá v oprášení nečistot, v případě potřeby opláchnutí vlažnou vodou.